Een encryptieregel voor verwisselbare schijven toevoegen

Zo voegt u een encryptieregel voor verwisselbare schijven toe:

1. Open de Beheerconsole van Kaspersky Security Center.
  2. Open in de map Managed devices in de structuur van de Beheerconsole de map met de naam van de beheergroep waartoe de relevante clientcomputers behoren.
  3. Selecteer in de werkruimte het tabblad Policies.
  4. Selecteer het noodzakelijke beleid en dubbelklik om de beleidseigenschappen te openen.
  5. Selecteer GegevensencryptieEncryptie van verwisselbare schijven in het beleidsvenster.
  6. Klik op de knop Toevoegen en selecteer in de vervolgkeuzelijst een van de volgende opties:
    • Als u encryptieregels wilt toevoegen voor verwisselbare schijven die voorkomen in de lijst met vertrouwde apparaten van het onderdeel Apparaatcontrole, selecteert u Uit lijst met vertrouwde apparaten van dit beleid.
    • Als u encryptieregels wilt toevoegen voor verwisselbare schijven die voorkomen in de lijst van Kaspersky Security Center, selecteert u Uit Kaspersky Security Center-lijst met apparaten.
  7. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Encryptiemodus voor geselecteerde apparaten de actie die Kaspersky Endpoint Security moet uitvoeren op de bestanden die op de geselecteerde verwisselbare schijven zijn opgeslagen.
  8. Schakel het selectievakje Portable modus in als u wilt dat Kaspersky Endpoint Security verwisselbare schijven voorbereidt vóór de encryptie, waardoor het mogelijk is om opgeslagen bestanden op die schijven te gebruiken in de portable modus.

Met de portable modus kunt u geëncrypte bestanden gebruiken die zijn opgeslagen op verwisselbare schijven die zijn aangesloten op computers zonder encryptiefunctionaliteit.

9. Schakel het selectievakje Alleen gebruikte schijfruimte encrypten in als u wilt dat Kaspersky Endpoint Security alleen schijfsectoren met bestanden encrypt.

Als u een encryptie toepast op een schijf die al wordt gebruikt, wordt u aanbevolen de gehele schijf te encrypten. Dit verzekert dat alle gegevens zijn beschermd, zelfs verwijderde gegevens die mogelijk nog ophaalbare informatie bevatten. De functie Alleen gebruikte schijfruimte encrypten wordt aanbevolen voor nieuwe schijven die nog niet eerder zijn gebruikt.

Als een apparaat eerder is geëncrypt met de functie Alleen gebruikte schijfruimte encrypten, worden sectoren met bestanden na de toepassing van een beleid in de modus Gehele verwisselbare schijf encrypten nog steeds niet geëncrypt.

10. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Acties voor apparaten die eerder zijn geselecteerd de actie die Kaspersky Endpoint Security moet uitvoeren volgens de encryptieregels die eerder waren ingesteld voor verwisselbare schijven:
    • Als u wilt dat de eerder aangemaakte encryptieregel voor de verwisselbare schijf ongewijzigd blijft, selecteert u Overslaan.
    • Als u wilt dat de eerder aangemaakte encryptieregel voor de verwisselbare schijf wordt vervangen door de nieuwe regel, selecteert u Vernieuwen.
  11. Sla uw wijzigingen op.

De toegevoegde encryptieregels voor verwisselbare schijven worden toegepast op verwisselbare schijven die zijn aangesloten op computers in de organisatie.